بازیافت پین‌ها

در برخی از قطعات الکترونیکی مثل سی پی یوها، آی سی ها و سوکت ها پین‌هایی وجود دارند که با طلا آبکاری شده‌اند. علت آبکاری شدن این پین‌ها برای این است که در برابر اکسیداسیون مقاوم شوند و رسانایی آن‌ها بالا برود. البته ضخامت طلایی که روی پین‌ها آبکاری می‌شود بسیار نازک است و نباید گمان کرد که از آن‌ها می‌توان طلای زیادی بازیافت نمود. همچنین باید توجه داشت که اگر در پین‌ها قلع وجود داشته باشد، معمولاً استخراج طلا از آن‌ها به روش شیمیایی توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که برای بازیافت شیمیایی پین‌های آبکاری شده با طلا باید حجم مناسبی از پین‌ها را جمع‌آوری و در اختیار داشته باشید؛ چراکه اگر مقدار پین‌ها کم باشد، باز هم بازیافت طلا از آن به صرفه نخواهد و جبران هزینه‌ها را نخواهد کرد، چه رسد به اینکه سود به ما برساند.

روش بازیافت پین‌ها

بازیافت پین‌ها

ابتدا پین‌ها را با اسیدهای مختلف اسید کاری کنید تا فلزات پایه از بین بروند. سپس باید مواد را در تیزاب سلطانی حل کنید تا طلا و فلزات دیگر در تیزاب سلطانی حل شوند. محلول تیزابی باید در حین کار کمی حرارت ببیند تا زودتر و بهتر در تیزاب سلطانی حل شود . پس از حل شدن پین‌ها در تیزاب سلطانی باید محلول را فیلتر کنیم و طلا را با روش‌های رایج مثل روش سولفات آهن یا روش متابی سولفیت یا حتی گاز دی اکسید گوگرد رسوب دهیم. درنهایت و پس از رسوب دادن طلا، می‌بایست پودر طلا را خشک کنیم و آن را در کوره یا با مشعل هواگاز ذوب نماییم.

آیا طلای پین‌ها را فقط به همین روش می‌توان استخراج کرد؟

روش بالا تنها روش بازیافت پین‌ها نیست، بلکه روش‌های دیگری مثل قالکاری یا استفاده از محلول سدیم تیوسولفات هم وجود دارد که با توجه به شرایط می‌توان از آن‌ها نیز استفاده کرد.

02خرداد
error: کپی‌برداری از این سایت ممنوع است.